top of page

Presse Marie Frank forår 2023

Nye numre

HVEM VED HVAD VEJ

HVEM VED HVAD VEJ DET GÅRMarie Frank
00:00 / 03:20

UNDERVEJS

UNDERVEJSMarie Frank
00:00 / 04:20

DET BEDSTE UD AF ALTING (foreløbigt mix)

DET BEDSTE UD AF ALTINGMarie Frank
00:00 / 03:37

TAB & VIND (foreløbigt mix)

TAB & VINDMarie Frank
00:00 / 03:10

VÅDE BLADE (foreløbigt mix)

VÅDE BLADEMarie Frank
00:00 / 03:50

STENSLAG (foreløbigt mix)

STENSLAGMarie Frank
00:00 / 03:08

Presseskriv

Marie Frank – nye toner, nye ord, nye sange!

 

Man kan ikke sige Marie Frank uden at tænke på storhits som ’Symptom Of My Time’’ og ’Under The Water’, adskillige musikpriser og den genkendelige stemme. Nu er hun tilbage. Med nye sange til - og om - livet. Om tempo. Om at leve i nuet og være undervejs. Og om Stenslag. Både som sangtitel … og som en del af livet.

Hun har været fast inventar på det danske musikalske landkort, siden hun stormede ind på hitlisterne og i danskernes bevidsthed med debutpladen Ancient Pleasures fra 1999. Og hun er her altså endnu. Som på sit seneste album Kontinua fra 2015 er hun tilbage med flere stærke musikalske fortællinger på dansk.

”Livet tvang mig til at jonglere med den tungere og mere alvorlige del af ’festen’, og som så mange andre har jeg haft fornemmelsen af lige at skulle møde verden rigtigt igen,” fortæller sangskriveren, som udover personlige sorger og livets mere ’almindelige’ stenslag, naturligvis også oplevede den ufrivillige pause i tiden, hvor alt rimede på Corona. En tid med en ro, hun nærmest skrev sig ind i før tid i sangen ’Hvem Ved Hvad Vej Det Går' og ordene ”ska’ vi ikke bare være her i dag, jeg trænger til et hvil, ingen er bagud på point, patienten er udredt og stabil …”

 ”Jeg drømte bare om en pause fra konstante aftaler. Om at tjekke pulsen på det sted, man er lige nu. Og om noget ro. Da vi så pludselig fik alt for meget tid og ro, tænkte jeg, at det kan jeg sgu da ikke en udgive en sang om. Men det kan jeg så nu.”

De nye ord og toner bliver udgives drypvis her i foråret og følges op af en EP i maj. Marie Frank med band, nye sange og de gamle hits i baglommen rammer landets spillesteder i efteråret 2023.

Marie citater om sangene:


’STENSLAG’:

Stenslag. Det er jo et vildt fedt ord, men det var også det, bilens forrude fik, da jeg tilfældigvis kørte til en sangskrivercamp: Jeg stenede lidt over ordet. Det lille stenslag, der kan begynde helt uskyldigt, men kan gribe om sig og blive ødelæggende…

”Du' et stenslag på min rude, ikke noget der som sådan slår mig ud, indtil jeg ik' kan ignorere, at mønstrene bli'r fler, og jeg langsomt krakelerer …”

’HVEM VED HVAD VEJ DET GÅR’:

Egentlig ville jeg bare skrive et godt åbningsnummer til mine koncerter. Men på det tidspunkt var så fyldt op af tempoet og travlheden og syntes bare, vi alle sammen trængte til et hvil. Det var så inden, vi fik så langt et hvil, at der er nok til flere år …

”Tag lige temperaturen på det her sted
man kan have tankerne imod sig
men her er de med …”

 ’UNDERVEJS’:

Sangen handler om at ende det samme sted, selvom man ikke altid går ad den samme sti eller i samme tempo. At gøre hver sin ting, at gi’ den anden plads, at være sammen og blive sammen.

”Jeg ved det såmænd godt
på havet er der højt til loftet
jeg synes mest det er blåt
men elsker at se horisonten …”

Officiel video 'Hvem Ved Hvad Vej Det Går'

(Carina Randløv)

Lyricvideo 'Hvem Ved Hvad Vej Det Går'

(Morten Rygaard)

bottom of page