top of page

Presse Marie Frank EP 'UNDERVEJS'

Pressebillede til download
Foto: Morten Rygaard

 

Officiel video

'Hvem Ved Hvad Vej Det Går'

 

Carina Randløv

Marie Frank – Ny EP med Marie Frank

 

Marie Frank er tilbage. Og Undervejs. Med sange om livet, langsommelighed, tempo, det store i det nære - og om de uundgåelige Stenslag, det giver at være Undervejs. I parforholdet, i venskaber - og i livet i det hele taget.

 

’Sympton Of My Time’ og ’Under The Water’, adskillige musikpriser og den genkendelige stemme. Sådan kender vi Marie Frank, som har været nærværende på det danske musikalske landkort, siden hun i 1999 sang sig ind i mange danskeres hjerter med debutalbummet Ancient Pleasures der tog både hitlister, publikum og medier med storm. Efter en længere pause er der nu nyt fra sangskriveren. Den 26. maj er hun aktuel med et minialbum med fejende flotte og stærkt nærværende dansk sprogede sange der følger op på albummet Kontinua fra 2015.

 

”Du' et stenslag på min rude, ikke noget der som sådan slår mig ud, indtil jeg ik' kan ignorere, at mønstrene bli'r fler, og jeg langsomt krakelerer …” (fra sangen Stenslag)

 

Sangene er blevet til i nogle turbulente år med alvorlig sygdom i den nærmeste familie, men det er ikke klagesange, hun har skrevet. Nærmest tværtimod. Hvis man skal sige noget, så er det nærmere trøstesange, fortæller Marie Frank, der sammen med bandet Udflytterne er klar til at komme landet rundt med de nye sange fra værket Undervejs.

 

”Som turnerende musiker er jeg jo ofte selv undervejs fra sted til sted, men sangene handler mere overordnet om rejsen for den enkelte, om hele tiden at være på vej,  og forsøge at nyde turen og være til stede også når ruten indeholder blindgyder, omveje og smalle og mørke stier, man ikke har lyst til balancere på”

 

”Ska’ vi ikke bare være her i dag, jeg trænger til et hvil, ingen er bagud på point, patienten er udredt og stabil …” og “Vi er altid på vej videre som en rastløs kastevind, nu vil jeg stoppe op og puste ud og langsomt trække vejret ind…” (fra sangen Hvem Ved hvad vej det går)

 

”Jeg forsøger at huske at trække vejret og holde snuden i sporet. Der er en masse frihed i denne branche, men som vi har set den seneste tid også en høj risiko for at brænde sit lys i begge ender - eller brænde ud,” fortæller sangskriveren, der selv øver sig på at balancere mellem stenslag, ro og højt tempo og op- og nedture i arbejds- og familieliv.

 

Marie Frank & Udflytterne turnerer i efteråret. Udflytterne er hendes musikalske legekammerater fra mange studie- og turnésammenhænge, (også på Undervejs) gennem de sidste 20 år og tæller Anders Pedersen, Thomas Richard og Peter Dombernowsky. De er nogle drevne herrer som kendes fra orkestre som Giant Sand, The DeSoto Caucus, PowerSolo, Superheroes, Maggie Björklund, Mark Lanegan & Isobel Cambell.

 

Se mere på www.mariefrank.dk

bottom of page