top of page

Presse Marie Frank 'VEL UNDERVEJS'

Marie Frank – Vel Undervejs

I 1999 debuterede Marie Frank med albummet ”Ancient pleasures” som gennembrød lydmuren hos anmeldere såvel som publikum og høstede et hav af priser. Udgivelsen var begyndelsen på den store musikalske rejse Marie har inviteret sine lyttere med på i 25 år. Gennem årene har hun udgivet syv studiealbum – fem engelsksprogede og de seneste to på modersmålet. 

Og rejsen er netop grundtemaet på hendes nyeste album Vel Undervejs som udgøres af ti personlige sange om det, der sker ved bevægelsen gennem livet. Hun besynger behovet for nærvær i en turbulent tilværelse, hvor de broer der forbinder os, er i fare for at falde sammen. Hun synger også om håbet i kuldslået kærlighed, om de opbyggende og nedbrydende mønstre der tegner sig, og om de uundgåelige stenslag man får undervejs. Selv siger hun:

 

”Som turnerende musiker er jeg ofte selv undervejs fra sted til sted, men sangene handler mere overordnet om rejsen for den enkelte. Om hele tiden at være på vej og forsøge at nyde turen og være til stede, også når ruten indeholder blindgyder, omveje og smalle og mørke stier man ikke har lyst til at balancere på”.

 

Marie Frank er en umiskendelig stemme i international og dansk scenekunst. Hendes vokal udtrykker på en gang den uskyldige glæde og den modne indsigt, og man er ikke i tvivl når én af hendes altid iørefaldende melodier toner frem og inviterer indenfor. På den aktuelle udgivelse gengiver hun rejseerfaringerne med den oprigtighed som kun den personlige oplevelse giver adgang til. En anmelder skriver: 

 ”Man fornemmer, hvor Marie Frank er i livet, og hun forstår at få det ud med et poetisk overskud. [..] Vejen til noget nyt eller sig selv kan være lang, men Marie Frank har fundet en vej, som hun smukt sætter ord på [..]” (Gaffa)

Efter 25 år er Marie Frank vel undervejs og rejsen er kun lige begyndt.

 

Marie Frank & hendes nye band Udflytterne præsenterer de nye sange og nogle af de gamle kendinge på den turné, der skydes i gang d. 13. marts 2024. Udflytterne er hendes musikalske legekammerater fra studie- og turnésammenhænge, (også på Vel Undervejs) gennem de seneste 20 år og tæller Anders Pedersen, Thomas Richard og Peter Dombernowsky. De kendes f.eks. fra orkestre som Giant Sand, The DeSoto Caucus, PowerSolo, Superheroes, Maggie Björklund, Mark Lanegan & Isobel Cambell.

Se mere på www.mariefrank.dk

MARIE FRANK & UDFLYTTERNE 

VEL UNDERVEJS TOUR ’24

13.03.24 ULSTRUP BIBLIOTEK, Ulstrup  

14.03.24 SKRÅEN, Aalborg  Læs mere - køb billet

15.03.24 BYGNINGEN, Vejle  Læs mere - køb billet

23.03.24 EGEKVÆRNEN, Hald Ege Læs mere - køb billet

04.04.24 GODSET, Kolding  Læs mere - køb billet     

05.04.24 DEXTER, Odense  Læs mere - køb billet 

06.04.24 TOBAKSGAARDEN, Assens  Læs mere - køb billet

11.04.24 ELVÆRKET, AAbyhøj  Læs mere - køb billet

12.04.24 GRØNNEGADES KASERNE, Næstved  Læs mere - køb billet 

26.04.24 SKIVE THEATER, Skive  Læs mere - køb billet

 

14.06.24 ROCK I SØBY, Søby

https://tix.to/mariefrank

 

Pressebilleder til download
Foto: Kim Wendt

 

Foto: Line Huus

Officiel video

'Hvem Ved Hvad Vej Det Går'

 

Carina Randløv

bottom of page