top of page

Presse 'Undervejs'
Marie Frank forår 2023

Marie Frank – nye toner, nye ord, nye sange!

Man kan ikke sige Marie Frank uden at tænke på storhits som ’Sympton Of My Time’ og ’Under The Water’, adskillige musikpriser og den genkendelige stemme. Nu er hun tilbage. Med nye sange til - og om - livet. Om tempo. Om at leve i nuet. Og om at gøre det sammen.

Hun har været fast inventar på det danske, musikalske landkort, siden hun stormede ind på hitlisterne og i danskernes bevidsthed for snart et sølvbryllup siden. Og hun er her altså endnu. Efter en periode med tavshed er hun endelig stærkt tilbage.
Som på sit seneste anmel
derroste album  (Kontinua, 2015) er de musikalske fortællinger på dansk. En naturlig konsekvens af ikke længere at rejse verden rundt med musikken i lommen, som hun gjorde, inden voksenlivet med børn bankede på. Og der er brugt tid og kræfter på at forfine udtrykket og iklæde sangene de helt rigtige udtryk. Tiden siden Kontinua har budt på både en verdensomspændende pandemi, som ingen af os længere orker at tale om, og sygdom i den nære familie. Når livet slår knuder giver det nye erfaringer og nye perspektiver, og som musiker kommer det til udtryk i sangene. Maries nye sange er dog hverken corona- eller klagesange, men derimod musikalske perler fulde af iagttagelser fra livet.

De nye ord og toner udgives drypvis over de kommende måneder og følges op af en EP i maj. Den første sang hedder 'Undervejs' og udkommer d. 3. feb. På et underlag af støvet americana-guitar og delikat pirrende strygere kommer sangen listende som en kat på bløde poter, der gemmer hvæssede kløer lige under pelsen, men som trygt lægger sig til rette i øregangene og maner til musikalsk eftertanke.

Videoteaser Morten Ryegaard

Pressefoto Morten Ryegaard

Artwork cover Morten Ryegaard

MARIE OM SANGEN UNDERVEJS

"Nummeret startede som en smittende akkordrundgang, der kaldte på en tekst, der var farvet af stemningen: Sangen handler om at være undervejs; det er oplevelsen af at bevæge sig gennem livet sammen og at give hinanden plads. nogle gange er man i sync, andre gange not so much; nogle gange bevæger man sig mere parallelt. Det kan godt være, man er to mennesker, der begge skal til Aarhus, men måske giver det bedre mening for den ene at tage landevejen, mens den anden tager motorvejen. Alligevel ender man det rigtige sted. Sammen.”

Vi er vel undervejs
tilsammen og måske for altid
vi lader det trække ud
tager det ligesåstille

 

PRODUKTION

Sangen har været forbi adskellige dygtige musikere; strygerne er f.eks. indspillet af Tucson Symhpony Orchestras førsteviolinist Ben Nisbet under et besøg i Arizona hvor Marie er kommet gennem mange år, men den endelige form har nummeret fået i et nært samarbejde med Thomas Richard og Anders Pedersen i Audio Gangsters studiet og Søren Zahle i Studio Communale.

OM MARIE FRANK

Født i 1973 i Viborg
Har vundet priser som Årets danske sangerinde, Årets nye danske navn, Årets danske popudgivelse, Årets danske dance-udgivelse.

Har udgivet seks soloalbums og et hav af singler.

EP med den første håndfuld nye sange udkommer til maj, det fulde album til efteråret hvor Marie Frank med band, nye sange og de gamle hits rammer landets spillesteder.

UNDERVEJS

 

En kat løb over vejen

vi stod og ventede i regnen

du tog det som et tegn

og vendte om før mørket sænkede sig

 

Vi er vel undervejs

tilsammen og måske for altid

vi la'r det trække ud

tager det ligeså stille

 

Du sagde du sku' afsted

jeg vidste godt at det var tid igen

ville måske gerne med

men ikke dertil hvor du sku' hen

 

Nu er du undervejs

tilbage og måske for altid

la'r det trække ud

tager det ligeså stille

 

Jeg ved det såmænd godt

på havet er der højt til loftet

jeg synes mest det er blåt

men elsker at se horisonten

 

Der' ligesom dig og mig

flyder ud og smelter sammen

vi la'r det trække ud

tager det ligeså stille

der' godt nyt undervejs

tilsammen og måske for altid

vi la'r det trække ud

ta'r det ligeså stille

bottom of page